Bonnaire – Collection 1984

Søndag havde jeg fødselsdag, og derfor skulle der serveres en lidt særlig champagne denne dag for min kæreste og jeg. Valget faldt på en Bonnaire – Collection fra 1984. Jeg selv er fra 1988, og muligheden var derfor til at se, om en champagne, der er ældre end mig selv, stadig er drikkelig.

Det særlige ved Collection serien fra Bonnaire er, at Bonnaire selv har disse champagner liggende i mange år før de frigives til salg. Derfor har champagnerne været opbevaret under de mest optimale forhold. Den smagte flaske fra 1984, blev købt i sommers, da jeg besøgte Bonnaire, og jeg har set frem til at smage den lige siden.

Ved åbning af flasken, var der stadig nok tryk i flasken, til at trykke proppen op uden den store hjælp. Umiddelbart et godt tegn for kvaliteten af flaskens indhold.

Farven var en meget flot gylden.

Duften var dejlig kraftig, og havde gode noter af moden æble, honning, syltet citrus, lidt kakao og lidt mint.

Smagen var rigtig god, og der kunne tilsvarende smages citrus, moden æble, honning og lidt mint. Der var stadig rigtig god syrer i smagen, på trods af de 33 år champagnen har på bagen. Rigtig god afslutning med en god lang eftersmag, som hang længe i munden.

Ældre champagner kan ofte være dyre, og derved lidt et sats, da man ved aldrig hvordan indholdet har det. Derved kan de penge man har brugt på en ældre champagne muligvis gå til spilde.

Dette var dog overhovedet ikke tilfældet her. Bonnaire – Collection 1984 var en stor oplevelse. Når man samtidig tænker over, at indholdet er ældre end én selv, bliver oplevelsen ikke mindre. Prisen var ca. 550 kr. hvilket jeg synes (for en champagne med den alder) var en rigtig fin pris

.

20171001_170303jpg

20171001_170421jpg

20171001_170803jpg