Salg af champagne fra Hénin-Delouvin, Diot-Legras & Fabien Bergeronneau

Bestilling

Fandt du noget, som fristede?
Så send os din betilling!

Champagnerne fra Hénin-Delouvin

Familiedrevet champagnehus beliggende i Aÿ med Grand Cru-marker i Aÿ og Chouilly, Premier Cru-marker i Dizy, Grauves og Mareuil-sur-Aÿ samt i Cerseuil i Marne-dalen. Årlig produktion på ca. 30.000 flasker og certificeret HVE (High Environmental Value).

HARMONIE
Standard (75cl) DKK 260 inkl. moms
Magnum (150cl) DKK 570 inkl. moms - UDSOLGT


Familiens identitet og deres introduktionschampagne.
Den består hovedsageligt af druer fra en enkelt høst suppleret med 30% reservevin fra foregående år.

50% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 10% Pinot Meunier.

Fyldig, frugtig og elegant champagne.


GRANDE RÉSERVE
Standard (75cl) DKK 290 inkl. moms


En champagne kun bestående af druer fra familiens Premier Cru-marker i Dizy, Grauves og Mareuil-sur-Aÿ, hvor stokkene har en gennemsnitsalder på 35 år.

55% Pinot Noir fra Dizy og Mareuil-sur-Aÿ samt 45% Chardonnay fra Grauves.

Friskheden og elegancen fra Chardonnay sammen med strukturen og karakteren fra Pinot Noir giver denne champagne livlighed og fylde.


ROSÉ DE SAIGNÉE
Standard (75cl) DKK 340 inkl. moms


En Rosé-champagne lavet med "bløder-metoden", hvor man trækker farven ud af drueskindet i stedet for at blande en champagne med rødvin. Det giver en mørk og intens rød farve.

100% Pinot Noir fra Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ og Dizy på stokke med en gennemsnitsalder på 66 år.

Fuld af røde frugter, røde bær, blodappelsin og rosenblade - en perfekt sommerchampagne.


PINOT NOIR
Standard (75cl) DKK 350 inkl. moms


En Blanc de Noirs, som betyder "en hvidvin fra mørke druer", fra familiens Premier Cru-marker i Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ og Dizy, hvor stokkene har en gennemsnitsalder på 45 år.

100% Pinot Noir.

En frisk og syrlig Blanc de Noirs fuld af sten- og citrusfrugter med en fedme og dybde, der kommer snigende.


CHARDONNAY
Standard (75cl) DKK 365 inkl. moms


En Blanc de Blancs, som betyder "en hvidvin fra hvide druer", fra familiens Grand Cru-mark i Chouilly, hvor vinstokkene har en gennemsnitsalder på 45 år. Den er baseret på 2018-årgangen og er blandet sammen med reserve fra 2014, inden den har tilbragt minimum 24 måneder i kælderen.

100% Chardonnay.

En utrolig mineralsk champagne, hvor citrus- og stenfrugter er i højsædet med en frisk og læskende syre samt en dejlig eftersmag!


MILLÉSIME 2016
Standard (75cl) DKK 390 inkl. moms


Årgangschampagnen, som er lavet udelukkende på druer fra familiens Grand Cru-marker fra høsten i 2016, og som har tilbragt mindst 5 år i kælderen, før den er blevet disgorged.

50% Pinot Noir fra Aÿ og 50% Chardonnay fra Chouilly.

En udtryksfuld, balanceret og elegant champagne, der har fået tiden i kælderen til at udvikle modenhed, kompleksitet og længde.


AEIUS
Standard (75cl) DKK 395 inkl. moms


En særlig og begrænset champagne, som udelukkende kommer fra familiens reservevine fra årene 2016 og 2017, der har tilbragt ca. 3 år i kælderen og kun er tilsat en lille mængde dosage for at lade champagnen kunne vise sit fulde potentiale.

Lige dele Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay fra marker i Aÿ, Cerseuil, Mareuil-sur-Aÿ og Dizy.

Let, livlig, frugtig og struktureret champagne, der viser familiens terroir fra nogen af deres reserver.


IMAGINATION 2015
Standard (75cl) DKK 615 inkl. moms 


Julien, familiens ældste søn, har kreeret denne top Cuvée, hvor der er kræset for detaljerne med respekt for traditionerne og udvælgelse med omhu. Ældet 9 måneder i egefade og på gæren i mindst 3 år uden nogen form for stabilisering eller filtrering. Kun 1.100 flasker er blevet produceret fra høsten i 2015.

35% Pinot Noir fra Grand Cru-marken "Larry" i Aÿ og 65% Chardonnay fra Grand Cru-marken "Plumecoq" i Chouilly.

Her er der tale om et mesterværk. En kraftfuld champagne med volumen og fylde fra eg, brioche og en cremet nøddehed, der bliver komplementeret af en silkeblød friskhed med citrusfrugter, røde og grønne æbler.


LE HAUT DE PLUMECOQ (hvidvin)
Standard (75cl) DKK 345 inkl. moms


Her er der tale om en "Coteaux Champenois", hvilket vil sige en vin uden bobler fra Champagne-området. I dette tilfælde en hvidvin, lavet på Chardonnay. Det er en blanding af høsten fra 2017 og 2018, som har tilbragt 2 år på egefad, inden den er tappet på flaske, og der er kun lavet 400 flasker!

100% Chardonnay fra Grand Cru-marker i Chouilly.

Ufattelig mineralitet fra den kalkede jord med stor syre fra citrusfrugter og samtidigt en voldsom dybde, balance og rundhed fra fadet. Klar inspiration fra, og i stil med, Bourgogne.


Champagnerne fra Diot-Legras

Diot-Legras er beliggende i Cramant i Côte des Blancs, hvor det er Chardonnay, der regerer. Det er da derfor heller ikke underligt, at Diot-Legras udelukkende har champagner på 100% Chardonnay med en årlig produktion på ca. 15.000 flasker.


BLANC DE BLANCS
Standard (75cl) DKK 310 inkl. moms


Dette er den mest solgte champagne fra Diot-Legras, og den udgør ca. 60% af den samlede produktion. Blanc de Blancs betyder "en hvidvin fra hvide druer".

Den er derfor lavet af 100% Chardonnay fra Grand Cru-marker.

Det giver en let og frisk champagne med høj syre.


EXTRA-BRUT
Standard (75cl) DKK 340 inkl. moms


Samme champagne som Brut-udgaven, men med en lavere dosage (sukkertilsætning), hvilket her giver betegnelsen Extra Brut.

Derfor er det igen 100% Chardonnay fra Grand Cru-marker.

Den lave dosage fremhæver det mineralske og friske, der er særligt karakteristisk for Chardonnay dyrket i Côte des Blancs. 


VIEILLES VIGNES 2008
Standard (75cl) DKK 375 inkl. moms


Årgangschampagne, hvor druerne kommer fra gamle vinstokke med en gennemsnitsalder på over 40 år, og som viser udtrykket fra kun ét års høst. Dosage på kun 6 g/liter.
2008-versionen har ligget over 12 år på gæren!

Igen 100% Chardonnay fra Grand Cru-marker i Le Mesnil-sur-Oger.

En fantastisk frisk champagne med citrus, æble, pære, kalk, mineraler og en anelse smør-fedme til at binde det hele sammen!


SUBTIL
Standard (75cl) DKK 450 inkl. moms


Denne champagne har ligget på små 114 liters egefade under 1. gæringen, og laves efter "Soléra"-princippet, hvor yngre vine hvert år tilføres én stor reserve af tidligere årgange, og dermed blander mere modne årgange med nye friske. Herefter 2. gæres den blandede vin på flasken, inden den bliver disgorged.

Igen, igen er det selvfølgelig 100% Chardonnay fra Grand Cru-marker.

En utrolig fyldig og kompleks champagne med rigtig mange modne noter fra de gamle reservevine, om end stadig frisk med god syre fra den store andel unge Chardonnay.


Champagnerne fra Fabien Bergeronneau

Fabien har base i Ville-Dommange i Marne-regionen lige sydvest for Reims. Det er også her, at han har sine ca. 3 hektarer vinmarker samt lidt i Trigny, som ligger lidt nord for Ville-Dommange. Årlig produktion på kun ca. 5.000 flasker, som langsomt øges i takt med generationsskiftet af forældrenes marker til ham og hans søster. HVE-certificeret (High Environmental Value).

CUVÉE "F"

Standard (75cl) DKK 260 inkl. moms


Den første champagne fra Fabien, hvor han følger familie-traditionen, da mændene i familien alle har navne med "F", og dermed bærer fanen videre i 3. generation efter Fabiens far, Florent, og bedstefar, François.

Blend på 60% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir og 10% Chardonnay fra Premier Cru-marker.

En god balanceret champagne uden alt for meget syre, som kan nydes til alle stunder.


DERRIÉRE LE JARDIN

Standard (75cl) DKK 280 inkl. moms


"Derriére le Jardin" (bag ved haven) er Fabiens Rosé-champagne lavet på en base af Cuvée “F”, hvor der så er tilføjet 15% rødvin, som han selvfølgelig også selv har vinificeret.

Den relativt store andel rødvin giver en virkelig flot og dyb rød farve.

Champagnen har dejlig duft og smag af især røde bær, som jordbær og hindbær. 


LES VIGNES DE TRIGNY

Standard (75cl) DKK 330 inkl. moms


Denne Blanc de Noirs fra Fabien er i sandhed et mesterværk. Der er tale om udelukkende mørke druer fra Trigny-området, som har tilbragt to år på egefade, der er mere end 20 år gamle. Det giver champagnen en utrolig dejlig oxidering og kompleksitet.
Efterfølgende har Fabien benyttet teknikken "Poignettage ", hvor man under flaskegæringen ryster flasken, så gærcellerne bliver blandet ud i champagnen og lader dem bundfælde igen. I samarbejde med Jacob smagte Fabien og ham sig frem til, at udgaven med to omgange "Poignettage" (der blev prøvet 0-4) gav den bedste smag - så her er den! Den har tilbragt 20 måneder på gæren i flasken i alt.

Fabien har ydermere selv tegnet den nye label, som forestiller to franske boksere, der symboliserer elegance og power.

50% Pinot Noir og 50% Pinot Meunier fra Trigny-området udelukkende fra høsten i 2016, og første gang Fabien forsøger sig med Brut Nature, som sidder lige i skabet!

En champagne med en flot gylden farve og en smuk balance mellem syre og fad. Den besidder både den ungdommelige friskhed samt en dybde og kompleksitet fra fadet.


L'INCONNUE

Standard (75cl) DKK 340 inkl. moms


En champagne, som er en anelse atypisk for det område, som Fabien bor i, da der her oftest dyrkes Pinot Meunier. Egentlig var det Fabiens far, der først lavede denne champagne. Han kendte dog ikke resultatet, og lod dette være "ukendt" (deraf navnet), indtil Fabien overtog champagnen.

100% Chardonnay (altså en Blanc de Blancs) fra Premier Cru-marker.

En let og frisk champagne, som han også selv beskriver som lidt feminin. Derfor har han også tegnet en vietnamesisk pige på etiketten.


MILLÉSIME

Standard (75cl) DKK 400 inkl. moms


Den første reelle årgangschampagne fra Fabien, hvor han har overholdt alle reglerne for at måtte skrive årgangen på flasken - selvom nogen af hans andre champagner faktisk også kommer fra kun ét års høst. Den har tilbragt over 3 år på gæren og har en dosage på 4 g/liter - og der er kun produceret ca. 1.000 flasker!

En blanding af 1/3 af hver af Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

Et skønt samspil af de tre druer, så der både er kompleksitet og dybde samt en flot syre og friskhed. Denne kombination gør, at den drikker rigtig dejligt allerede nu.


N°17 (hvidvin)

Standard (75cl) DKK 345 inkl. moms


Her er der tale om en "Coteaux Champenois", hvilket vil sige en vin uden bobler fra Champagne-området. I dette tilfælde en hvidvin, lavet på en blanding af Pinot Meunier og Pinot Noir fra høsten i 2016. Den har været lagret 2 år på fad N°17, inden den er tappet på flaske, og der er kun lavet dette ene fad svarende til 600 flasker i denne årgang.

50% Pinot Noir og 50% Pinot Meunier.

En virkelig frisk og ekstrem syrlig vin, men med en utrolig lækker fedme og dybde fra fadet. Man fristes til at sammenligne det med vine fra Chablis, som ligger i et helt andet prisleje...


CHEVILLEVY (rødvin)

Standard (75cl) DKK 345 inkl. moms


Her er der også tale om en "Coteaux Champenois", hvilket vil sige en vin uden bobler fra Champagne-området. I dette tilfælde en rødvin, lavet på 100% Pinot Meunier fra 2020-høsten af marken “Chevillevy” i Trigny. Stokkene har en sygdom (Millerandage), der gør druerne meget små, som giver en meget mere koncentreret smag!

100% Pinot Meunier.

En utrolig let og frugtig rødvin med fokus på røde bær.

RATAFIA ROUGE

Standard (70cl) DKK 235 inkl. moms


Ratafia er en særlig form for dessertvin/apéritif, hvor der først destilleres en spiritus på drueresterne fra champagne-produktionen, og den blandes så med friskpresset druesaft.
Navnet på denne er "J'ai quelque chose à vous faire goûter...", som betyder "Jeg har noget, som du skal smage...", fordi Fabien altid har gang i en masse forskellige projekter, som hans venner og bekendte skal prøve!

Alkoholprocenten er på 18%,  og den har en rig og kraftig fornemmelse i munden, kombineret med en meget frugtig sødme fra den friske druesaft.

Passer godt til desserter med røde bær, oste og specielt til risalamanden juleaften!


Send os din bestilling nu