Et nyt år og Jacques Selosse - V.O.

År 2017 er overstået og det sluttede travlt for mit vedkommende. December måned gik med at holde smagninger, samt at få solgt en masse champagne. Der er blevet taget rigtig godt imod champagnen fra Gaston Chiquet, og mit fritidsprojekt med at sælge champagne.

Nu er det januar, vi skriver 2018, og salget er helt naturligt aftaget efter nytår. Derved kan jeg få gjort lidt status på lageret, og få gjort klar til en ny bestilling. Derudover arbejder jeg også på at finde lidt flere restauranter, som har lyst til at få Gaston Chiquet på deres vinkort.

Næste tur til Champagne er så småt ved at blive planlagt, og jeg håber at kunne finde flere samarbejdspartnere som har lyst til at få deres champagner solgt i Danmark.

Med alt den salg er champagne, skal man huske selv at nyde lidt. Derfor blev det i søndags tid til at smage en champagne som jeg har set frem til længe. Champagnen var V.O. (Version Originale) fra Jacques Selosse.

Jacques Selosse er en relativt 'hypet' producent, og priserne er da også derefter. Jeg havde dog fundet V.O. til en god pris tilbage i efteråret.

Jeg har tidligere smagt deres champagne Initial, som er deres billigste champagne. Det var en rigtig god oplevelse, og har derfor længe tænkt på, at jeg gerne ville prøve den næste i rækken. V.O. er den næst-billigste, og derved den næste i rækken af champagner fra Jacques Selosse.

V.O. er en Grand Cru Blanc de Blancs (100% Chardonay) fra Côte des Blancs (Avize, Cramant, Oger). Det er en blanding af 3 årgange, og der benyttes egetræsfade til gæring. Der produceres 3600 flasker om året.

Disgorgedment datoen var d. 3. maj 2017, og det er angivet, at der minimum skal gå 6 måneder fra denne dato før flasken åbnes.  

Farven i glasset var meget gylden.

Duften var vildt kraftig med gode noter af honning, egenoter, ananas, citrus og lidt smør.

Smagen var meget fyldig med noter af citrus, æble, egenoter, brød og smør. Samtidig var der en fantastisk balance i smagen plus at der stadig var en dejlig syre, afsluttet med en lang eftersmag.

Jeg havde høje forventninger til denne champagne, som helt sikkert blev indfriet. Skal det være lidt ekstra lækkert kan denne champagne helt sikkert anbefales fra min side.

IMG_0350JPGIMG_0354JPGIMG_0353JPG