F. Bergeronneau-Marion - Cuvée Prestige & Sadi Malot - Coup de Foudre 2009

Weekenden har budt på to forskellige champagner. F. Bergeronneau-Marion, Cuvée Prestige og Sadi Malot, Coup de Foudre 2009.

Fredag besøgte jeg min bror i Malmø. Han servede en Cuvée Prestige fra F. Bergeronneau-Marion. Et champagnehus vi sammen besøgte tilbage i april. Huset er beliggende i byen Ville Dommange, og råder over Premier Crus marker. De dyrker selv druerne, og producerer deres champagner selv. Under besøget fik vi en rigtig god rundvisning, og så deres forskellige produktionsfaciliteter.

Cuvée Prestige er vinificeret i egetræs fade. Det er en Blancs de Noirs bestående af 50% Pinot Noir og 50% Pinot Meunier.

Farven er lys.

I duften er der toner af grønne æbler og appelsin.

Der er god smag af æble, appelsin, lidt pærer og egenoter. Der er god eftersmag. Smagen er dog lidt til den søde side, og kunne godt bruge lidt mere syrer, efter min mening. Alt i alt dog en rigtig fin champagne til omkring 150 kr. 

Søndags champagnen var en Sadi Malot, Coup de Foudre 2009. Denne er købt gennem VintageChampagnes champagne club. Her betaler man 300 kr om måneden, og får for dette, en ny flaske champagne hver måned. En god mulighed for at smage lidt nyt.

Navnet Coup de Foudre betyder kærlighed ved første blik. Champagnen er en Blanc de Blancs lavet på 100% Chardonnay fra 2009, der er lagret 12 måneder på egetræsfade. Producenten har valgt at benytte en klar flaske til deres BdB. Dette kan være en dårlig ide, da helt ned til 30 sekunders sollys, eftersigende skulle kunne skade champagnen. Dog har de gjort sig den ulejlighed, at pakke flasken ind i folie. Derved er flasken beskyttet mod solens skadelige lys. En fin gestus fra producenten.

Farven er let grønlig.

I næsen er der en god kraftig duft af citrus, lime, mineral, solbærblomster, eg og lidt honning.

Smagen er med god syrer og med toner af citrus, æble, lidt mint, lidt mineral og egenoter fra fad lagring.

God champagne, men til prisen kan der godt findes bedre alternativer.

wp_20170519_17_04_23_projpg

image3jpeg

image_1jpeg