Paul Déthune - Blanc de Blancs 2010

Havde længe set frem til at smage Paul Déthunes Blanc de Blancs. I søndags smagte jeg så deres Blanc de Blancs 2010.

Paul Déthune laver efter min mening, nogle rigtig gode champagner, hvor man får rigtig meget for pengene.

Jeg har tidligere beskrevet huset lidt, som jeg har besøgt et par gange. De er beliggende i Ambonnay, som er særligt kendt for gode Pinot Noir druer. Derfor er det også lidt specielt, med en Blanc de Blancs netop herfra.

Deres Blanc de Blancs er både en årgangschampagne, og samtidig også en enkeltmarks champagne. Druerne kommer fra marken Les Secs, som bliver vinificeret i 205 liters egetræsfade.

Den smagte flaske var som nævnt fra 2010, og blev disgorged i januar 2017.

Farven var let gylden i glasset.

Der var en fin duft af æble, lidt honning, restgær, fersken, citrus og lidt lakrids. Duften var ikke præget så meget af eg, som andre champagner der er vinifceret på egetræsfade.

Smagen var god creamet og let parfumeret, med noter af hvide blomster, citrus, fersken og passionsfrugt. God balance og eftersmag. Der fornemmes tydelig karakter af terrior fra Ambonnay, selvom det er en ren Chardonnay champagne.

Som alle de tidligere champagner, jeg har prøvet fra Paul Déthune, er dette en fremragende champagne. Dette er dog en af de lidt dyrere champagner fra huset, og man kan også få en rigtig god oplevelse med deres standard champagne. Ved deres Blanc de Blancs får man dog lidt ekstra, for en lidt højere pris.


img_9549_1jpg

img_9551jpg

img_9553jpg